Százkilencven éves a Petőfi Sándor Általános Iskola

  21 Mar 2018

A Klauzál Gábor Művelődési Központban tartották a főváros egyik legrégebbi, folyamatosan működő oktatási intézménye, az albertfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola alapításánának százkilencvenedik évfordulóját. Az eseményen – amelyen neves öregdiákok is felléptek – előadást tartottak a gyerekek.

A Petőfi Sándor Általános Iskola gáláján Pereszlényiné Kocsis Éva igazgató üdvözölte a megjelenteket és megköszönte az intézmény két korábbi igazgatója, Beleznay Andor és Nagy Zsuzsanna több évtizedes munkáját.

– Az ünnepben a legszebb és legfontosabb az együttlét – emelte ki.

Az öregdiákok között sok az ismert művész, tudós; Fullajtár Andrea színművész szavalt, Havasi Balázs zongoraművész pedig videóüzenetben köszöntötte egykori iskolája tanulóit, tanárait. Fellépett a gálán Mujahid Zoltán énekes, tanítványaival táncolt Bánhidi Petra tangó világbajnok, a közös énekkart az Operaház karmestere, Kesselyák Gergely vezényelte, játszott Ötvös Gábor zongoraművész, Boldoghy Kummert Péter az Operaház nagybőgőse, Czenke Csaba az Operaház hegedűse és Kálnay Zsófi operaénekes is, továbbá a Petőfi Musical Stúdió is bemutatta produkcióját.

Fotó: ujbuda

iskola-foto-ujbuda_opt